Landelijke bijeenkomst september 2020

Datum: zaterdag 19 september, 2020

September is de maand; dat betekent dat het tijd is voor een NLLGG bijeenkomst! Op 19 september is het zo ver, met een goedgevuld programma ben je deze dag goed onder de pannen. Internationaal wordt Software Freedom Day georganiseerd. Een dag waarop vrije software nog net even meer in het zonnetje gezet wordt. En heb je een leuk idee? Stap je zelf ook graag eens op de zeepkist? Stuur anders even een e-mail naar progcie@nllgg.nl

CoViD-19

Het coronavirus houdt ons nu al een tijd in onze greep. En dat zal helaas wel even blijven. De regels voor het CoViD-19 virus zijn in Nederland inmiddels iets versoepeld, maar ook wij hebben geen idee hoe dit zich gaat ontwikkelen in aanloop naar 19 september. Deze komende maanden zullen we de situatie bekijken en je tijdig berichten.

Linux spreekuur

Het Linux spreekuur zal weer plaats vinden in de aula; daar zijn altijd mensen te vinden die je willen helpen. Aanmelden is niet verplicht, maar als je van te voren laat weten dat je komt, kunnen we daar extra rekening mee houden. Stuur ook daarvoor een e-mail naar spreekuur@nllgg.nl

Community's

Elke keer komen community's naar onze bijeenkomsten. Deze keer zullen onder meer LibreOffice en de FSFE aanwezig zijn. Wil jij met je community aanwezig zijn, dat kan!

Koffie, thee en broodjes

Vanaf dat we de deuren openen om 10:00, staat er koffie en thee voor je klaar. De koffie en de thee zijn gratis. Om 13:00 is het lunchtijd en zijn er broodjes te koop voor €1,50.

Kortom, komt allen - toegang is geheel gratis. We zien je graag op 19 september aanstaande! Kan je niet, zet dan in ieder geval 21 november in je agenda voor de volgende. ;-)

Schema

Tijd Lezing Zaal
1200 Michael Boelen
Betere* shellscripts
Zaal 1
1430 Stefan Koopmanschap
Podcasts met Audacity
Zaal 1
1200 André van Vlaanderen
Raspberry Pi - from zero to hero
Zaal 3
1430 André van Vlaanderen
Raspberry Pi - from zero to hero
Zaal 3

Lezingen

Onderwerp: Betere* shellscripts

Spreker:

Michael Boelen

Biografie:

Michael heeft zich gespecialiseerd in de beveiliging van Linux-systemen. Voorheen werkte hij als consultant bij grote organisaties zoals Philips, ASML en T-Systems. In 2013 gooide hij het roer om en besloot fulltime te gaan werken aan zijn open source project Lynis. Michael heeft een blog en een persoonlijke website

Samenvatting sessie:

Betere* shellscripts ...
* betrouwbaar, stabiel, veilig

Of je nu systeembeheer doet, DevOps, of software ontwikkelt, de kracht van shellscripts bewijzen zich keer op keer. Toch kent de relatief eenvoudige taal ook wat valkuilen. In deze sessie gaan we daar dieper op in en kijken we samen hoe we onze scripts betrouwbaarder, stabieler en veiliger kunnen maken.

Deze presentatie is geschikt voor iedereen die wel eens een shellscript heeft gemaakt. Aangenomen basiskennis bestaat uit gebruik van zaken zoals if, for, echo, while, etc.

Onderwerp: Podcasts met Audacity

Spreker:

Stefan Koopmanschap

Biografie:

Samenvatting sessie:

Onderwerp: Raspberry Pi - from zero to hero

Spreker:

André van Vlaanderen

Biografie:

Samenvatting sessie:

Onderwerp: Raspberry Pi - from zero to hero

Spreker:

André van Vlaanderen

Biografie:

Samenvatting sessie: