Evenementen

Op deze pagina proberen wij zo veel mogelijk open source gerelateerde evenementen, voornamelijk die in Nederland en België plaats vinden, te verzamelen. Mocht je een evenement missen, geef het dan door: hoe meer, hoe beter! In de toekomst willen we het mogelijk maken om dit via een formulier te doen voor ieders gemak (heb jij Drupal-ervaring en goede suggesties hiervoor, horen we dat ook graag).

02 februari 2019: FOSDEM
Locatie: ULB - Campus du Solbosch , Bruxelles (BE) | Registratie vereist: Nee

FOSDEM is een groot evenement georganiseerd voor de community door de community. De meer dan 5000 bezoekers komen van heinde en verre. Het doel van het evenement is om ontwikkelaars en community's van open source projecten een plek te bieden om samen te komen.

Let op: als je met de auto naar Brussel gaat, moet je je auto registreren op de site Low Emission Zone .brussels. Doe je dat niet, riskeer je een boete van 150 euro.

04 februari 2019: Copyleftconf
Locatie: DigitYser , Brussel (BE) | Registratie vereist: Ja

De eerste, internationale, copyleft conferentie zal plaats vinden in Brussel, de maandag na FOSDEM. Voor dit evenement moet je wel kaartjes bestellen.

Van de website:

Participants from throughout the copyleft world will be welcomed for an in-depth, high bandwidth, and expert-level discussion about the day-to-day details of using copyleft licensing, obstacles facing copyleft and the future of copyleft as a strategy to advance and defend software freedom for users and developers around the world.

16 maart 2019: NLLGG-bijeenkomst
Locatie: Kranenburg Praktijkonderwijs , Utrecht (NL) | Registratie vereist: Nee

De tweede NLLGG-bijeenkomst van 2019. Op deze dag zal ook de jaarlijkse ALV plaats vinden. Dan zal het bestuur verantwoording afleggen voor het afgelopen (financiele) jaar. Tevens zal ze haar visie voor de komende tijd benoemen en zijn er aspirant bestuursleden die zich verkiesbaar stellen. Natuurlijk zal er een gewoon programma zijn. Kijk vooral op de bijeenkomstpagina!

11 mei 2019: T-DOSE
Locatie: Fontys University , Eindhoven (NL) | Registratie vereist: Nee

T-DOSE is een vrij, gratis en jaarlijks evenement gehouden in Nederland om het gebruik en ontwikkeling van Open Source Software te promoten. Tijdens dit evenement kunnen Open Source projecten, developers en bezoekers ideeën en kennis delen. Dit jaar wordt T-DOSE gehouden aan de Fontys University of Applied Science in Eindhoven op 24 november 2018.

Update:

het evenement is verplaatst naar 11 mei 2019

Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht , Utrecht (NL) | Registratie vereist: Ja

Onze zuster-vereniging, NLUUG, organiseert haar jaarlijkse voorjaarsconferentie op 23 mei. Met de conferentie richten ze zich vooral op professionele systeem- en netwerkbeheerders.