Uitnodiging voor abstracts

Om de twee maanden heeft de Nederlandse Linux Gebruikers Groep een bijeenkomst in Utrecht. Op deze bijeenkomsten worden in lezingen en workshops gepraat over allerlei onderwerpen die met Linux en open source software te maken hebben. Daarmee willen we het gebruik en de ontwikkeling promoten en ook mensen de kans bieden om kennis en informatie met elkaar uit te wisselen.

Bij ons hebben sprekers maximaal een uur de tijd voor een lezing, inclusief een vragenrondje. Voor workshops is dat doorgaans twee keer een uur. De voertaal is op een bijeenkomst over het algemeen Nederlands, maar lezingen kunnen ook in het Engels gegeven worden. Het publiek bestaat uit zeer leergierige en geintresseerde mensen.

De bijeenkomsten hebben over het algemeen geen thema en de lezingen en workshops zijn op verschillende niveau's. Onderwerpen behoren altijd een link te hebben met Linux of open source en kunnen bijvoorbeeld onder andere zijn:

  • De kernel: features, drivers, tips&tweaks
  • Shellscripting / programmeren (bash, zsh, c++, perl)
  • Desktop- en mobiele omgevingen (KDE, XFCE, Gnome, Android, Tizen)
  • Open source games
  • Netwerk/systeembeheer
  • Multimedia en grafisch
  • Het internet door open source in breedste zin

Via deze weg willen wij iedereen, die een lezing of workshop bij ons wil geven, uitnodigen om een samenvatting hiervan te sturen naar onze programmacommissie. De programmacommissie zal deze samenvattingen beoordelen en een selectie maken. De indieners ontvangen maximaal een week voor de bijeenkomst uitsluitsel.

Stuur jouw idee of samenvatting naar progcie@nllgg.nl, ook als je vragen hebt mag je gerust mailen. Een andere mogelijkheid is om tijdens een bijeenkomst met de programmacommissie te praten.