Vacature bestuurs- en commissieleden (m/v)

De Nederlandse Linux Gebruikers Groep is een vereniging voor iedere Linux- en open source-liefhebber. We zijn een informele organisatie, met plek voor iedereen die affiniteit heeft met Linux en open source. Onze activiteiten zijn gericht op het delen van kennis, informatie en ervaringen. Dit doen we onder andere door middel van mailinglijsten, het organiseren van landelijke bijeenkomsten en samenwerkingen met andere open source groepen.

Deze activiteiten kunnen alleen gedaan worden door de inzet van betrokken en gemotiveerde mensen. Binnen het bestuur en de commissies zijn er met regelmaat open plekken die opgevuld kunnen worden door nieuwe mensen.

Ben jij degene die we zoeken?

Word jij ook enthousiast van Linux en open source software? Heb jij goede communicatie-skills (mail, chat, telefoon), verantwoordelijkheidsgevoel en zin om samen met bedreven mensen de vereniging de komende jaren te laten bloeien en groeien? Lees dan vooral verder! :-)

Wat wordt er van je verwacht?

We verwachten dat je je (pro-)actief inzet. Deze inzet is natuurlijk vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Bij de NLLGG proberen we taken goed te verdelen, waarbij we rekening proberen te houden met jouw kunnen en je agenda. We zijn er ons van bewust dat ieder voor zich, professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden heeft buiten de NLLGG. Daarom kan het voorkomen dat je minder tijd hebt te besteden aan je functie/taken, dan je eigenlijk zou willen of dat nodig zou zijn. We zijn daar flexibel in, zo ver als de functie/taken dat toe laat.

  • Je bent bekend met Linux en bent bereid er meer over te leren. Je hoeft geen whizzkid te zijn die alle ins en outs kent, maar je gebruikt het in ieder geval regelmatig.
  • Ervaring op het gebied van een bepaalde functie is geen vereiste, wij leren je het met plezier.
  • Communicatie is voor ons erg belangrijk, dus je moet goed kunnen overleggen en je doet wat je afspreekt.
  • Je hebt (gemiddeld) zo'n twee tot vier uur per week tijd om te investeren in (de toekomst van) de vereniging.
  • Overweg kunnen met sociale media is een pre.
  • Ook niet geheel onbelangrijk, je moet lid zijn (óf worden) van de vereniging. ;-)

Wat krijg je er voor terug?

Je bent actief bij een leuke vereniging, waarbij je in contact komt met een netwerk aan andere interessante mensen. Er wordt veel samengewerkt met diverse community's en je krijgt veel nieuwe kennis cadeau. Bovendien doe je op allerlei gebieden nieuwe ervaringen op. Wanneer nodig, is er reiskostenvergoeding mogelijk. Maar bovenal draag jij bij aan de Nederlandse open source wereld!

Hieronder staan de verschillende functies beschreven. Ben je geïnteresseerd in een functie, dan zijn we vooral benieuwd naar jouw motivatie. Of heb je er toch nog vragen over? Laat gerust van je horen!

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit het Dagelijks Bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) en algemeen bestuursleden. In totaal mogen er maximaal negen bestuursleden een plek betrekken. Het dagelijks bestuur hebben specifieke taken, als algemeen bestuurslid kan je daar bij ondersteunen.

Er wordt momenteel eens per twee maand op een zaterdagmiddag vergaderd, overige communicatie gaat voornamelijk via mail en chat.

Per maart zul je in de algemene ledenvergadering als bestuurslid aangesteld kunnen worden. Je bent maximaal twee jaar bestuurslid, in die periode heb je een opzegtermijn van drie maanden. Na die twee jaar mag je jezelf herkiesbaar stellen.

Hieronder staan de functies waar we nieuwe mensen voor zoeken vermeld, met betreffende taken er bij vernoemd.

Secretaris

De secretaris wordt wel eens de lijm van het bestuur genoemd, de rechterhand van de voorzitter. Jouw rol in het bestuur is dan ook net zo belangrijk.

Specifieke taken zijn onder andere:

  • Je notuleert vergaderingen en verstuurt de notulen aan de overige bestuursleden.
  • Je beantwoordt binnenkomende e-mailberichten.
  • Je houdt de agenda en actiepunten van het bestuur bij en stuurt deze rond bij het uitroepen van vergaderingen.
  • Je initieert het schrijven van de nieuwsbrieven.

Algemeen bestuurslid

Zoals hierboven al genoemd, hebben algemene bestuursleden geen specifieke taken. Dat neemt niet weg dat er niks te doen valt. Van alle werkzaamheden binnen het bestuur, proberen we het zo goed mogelijk te verdelen. Bovendien hebben we regelmatig extra bezigheden. Bijvoorbeeld het schrijven van (nieuws-)berichten, uitvoeren van een promotiecampagne, nieuwe technieken uitzoeken/implementeren, enzovoorts. Daarnaast staan we open voor nieuwe ideeën waar we ons mee bezig kunnen houden, ten goede van Linux/open source software of de vereniging.

De programmacommissie

De programmacommissie (progcie in het kort) houdt zich bezig met het organiseren van de bijeenkomsten. Deze vinden vijf keer per jaar plaats. Er wordt gestreefd naar een gevarieerd programma, zodat er voor iedereen wat te doen valt. In het programma kunnen lezingen, demonstraties en workshops gehouden worden.

Als programmacommissielid bereid je een bijeenkomst voor, door het bedenken van onderwerpen, zoeken van sprekers, bijwerken van de website en zo voorts. Tijdens de bijeenkomst ontvang je de sprekers, verzorg je de inrichting en ben je de gastheer/vrouw. Achteraf zorg je voor de na-evaluatie en check je of alles is goed gegaan. Daarna begin je weer opnieuw. ;-)